7 Haziran 2013 Cuma

Lo Chiamavano Trinita ( Bana Trinity Derler )




 italyancası "Lo Chiamavano Trinita" , İngilizcesi "They Call Me Trinity" , Türkçesi ise " Bana Trinity derler" olan bu yapım hem benim kişisel film tarihimde hem de western sinemasında muhteşem bir yere sahip. Terence Hill ve Bud Spencer ismini tüm dünyada kült haline getiren ölümsüz bu filmin yönetmenliğini ve senaristliğini 1970'de Enzo Barboni yapmış. İyi ki de yapmış, ellerine sağlık. :) Ya yapmasaymış?! Biz de böyle harika bir yapımdan mahrum kalacaktık. Sağol varol Enzo'cuğum.

                         

Konuya gelirsek Trinity ( Terence Hill ) yani Şeytan olarak anılan şu yukarıdaki tembel kovboyumuz batının en hızlısı olarak anılmakta, zekasıyla, yakışıklılığıyla, şeytana pabucunu ters giydiren kurnazlığıyla, genç kızların gönlünü çalan maviş gözleriyle tüm film boyunca bizleri ekrana kilitlemekte :) Tabi burada hiç çaktırmıyor değil mi?

                    

Bambino ise onun abisi olma talihsizliğini yaşayan bir diğer hızlı kovboy. Lakin iri gövdesiyle uyumsuz bir şekilde çok azıcık çok çok azıcık saf. öyle ki ailesi onu korumak için Trinity'i onunla gönderirken, kardeşine göz kulak ol Sen onun abisisin, diye kandırıp gönderiyorlar. O da her an öldürmek için yanıp tutuştuğu kardeşini iş sahibi etmek, alnının akıyla bir at hırsızı olmasını sağlamak için kolları sıvıyor. Zor iş tabi. Trinity gibi birini yola getirmek her babayiğidin harcı değil. İş öyle bir yere geliyor ki Bambino, Trinity tarafından soyuluyor. Tek yumruğuyla karşısındakini kuma gömen Bambino, Trinity'nin yanında kuzu gibi kalıyor. Filmin de zevki burada işte :)

Filmin ikincisi de var ve o da müthiş... Birileri yapar bize de yazmak düşer. İZLEYİN!!! İZLETİN!!!

O masmavi gözleri görmek için filmi izlemeye değer değil mi? ; )

                                             


                                         


                                            

Bu da soundtrack, Franco Micalizzi'nin ölümsüz eseri...

               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eklemek istediğin bir şey varsa çekinme, söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...