27 Ağustos 2011 Cumartesi

Hristiyanlıkta Cennetin Katları



CENNETiN iLK KATI (Shamayim)


Cennetin en alçak katıdır. Shamayim Dünya ile sınırdır ve Gabriel tarafından yönetilir.
Bulutları, rüzgarları ve üst suları ihtiva eder ve yıldızları yöneten 200 astronom meleğin evidir.


CENNETiN iKiNCi KATI (Raquia)


Raquia, Zachariel ve Raphael melekleri tarafından yönetilir.
Bu cennet katında hapsolmuş Fallen Angel'lar (Düşen Melekler) tamamen karanlıkta son yargılamayı beklerler.
   
CENNETiN üçüNCü KATI (Shehaqim)


Enoch'a göre, cehennem cennetin üçüncü katının sınırları içinde durmaktadır. Sagun; Anael ve üç adet ikincil melek: Jagniel, Rabacyel ileDalquiel tarafından yönetilirdi ve islamik ölüm meleği Izra'il (Azrail) burada ikamet eder. Burada kötülere melekler tarafından işkence uygulanır. Güney bölgesinde ise; erdemli, iyi ruhların ölümden sonra gideceği Eden'in Bahçesi olduğu düşünülen cömert cennet bahçesi bulunmaktadır.


CENNETiN DöRDüNCü KATI (Machanon)


Michael tarafından yönetilir, cennetin dördüncü katıdır, "Göksel Kudüs, kutsal tapınak ve onun sunagının yeridir" (Godwin,s. 122). Enoch'a göre , aslında Eden'in Bahçesi üçüncü cennette değil burada bulunmaktadır.
CENNETiN BEŞiNCi KATI (Mathey)


Mathey (Aaron) Tanrı'nın ve öç alma meleklerinin evidir. Kuzey sınırları Sandalphon tarafından yönetilir. Ayrıca Fallen Grigorilerin (Watchers) yuvasıdır. Diğer bir yandan güney bölgesinde; durmadan Tanrı'ya şükreden melekler bulunmaktadır.
   
CENNETiN ALTINCI KATI (Zebul)


Cenettin 6. katı sabahları Zebul, akşamları Sabbath tarafından yönetilir. Bu fırtınalı, kar baskınına uğramış tepe 7 anka kuşu ile 7 ilahi söyleyen Cherubimin yaşadıkları yerdir. Bunların dışında pek çok melek tarzı yaratık da burada astroloji, ekoloji ve insan türlerini çalışmak üzere ikamet eder.


CENNETiN YEDiNCi KATI (Araboth)


Cennetlerin en kutsalıdır. Araboth, Cassiel tarafından yönetilir ve Tanrı'nın kutsal tahtının bulunduğu cennettir. Ayrıca yüksek melekler de burdadırlar; Seraphim, Cherubim ve Thrones. Cennetin yedinci katı doğmayı bekleyen insan ruhlarının saklandığı yerdir. Tanrı ve Torah'ın prensi Zagzagel de burda otururlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eklemek istediğin bir şey varsa çekinme, söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...