9 Temmuz 2013 Salı

Kitap Klişeleri ve Hayatın Gerçekleri Maddelerle açıklanıyor (1)



1) Amerika'da ve Avrupa'da mezuniyet gecesi bekarete veda gecesi olarak algılanıp 16 yaşından sonra hala bakire olan birini bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyorken nasıl oluyor da bütün aşk romanlarında esas kızımız şaşırtıcı bir şekilde bakire oluyor. Sonuçta Justin Bieber'in Selena Gomez'i hamile bırakıp 17 yaşında baba olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Garip doğrusu. Havalı ve popüler olmak için asi genç havalarında gezmek, olabildiğince erken içki ve uyuşturucu kullanmak lise hayatının vazgeçilmez kabul koşulları iken romanlarda esas kızımız temiz, masum, iyilik timsali, en küçük jestte yanakları kızaran bakiremiz oluyor.

Dosya:Arthur Hughes - Overthrowing of the Rusty Knight.jpg

2) Eğer esaslı bir aşk romanı yazmak istiyorsanız mutlaka 19. yüzyılın İngiltere'sine gitmek zorundasınız.
Çünkü 21. yüzyılda jartiyer ve kahraman dükler bulmak zor. Gerçekten zor. Düşünün bir dakika lütfen.
Aradığınız erkek

  • Hem yakışıklı olacak,
  • Hem zengin olacak, 
  • Savaştan savaşa kahramanlıklarıyla ünlü atılgan biri olacak ( Bu madde her romanda bulunmuyor ama güzel bir tetikleyici ), 
  • Bunlar da yetmez süslü ve ağırlığı olan bir ünvanı olacak ( örn: dük, kont, vikont ya da baron vs. ), 
  • Tabi çapkınlığıyla da ünlü olsun ki siz onu kendinize körkütük aşık ettiğinizde rakipleriniz kıskançlıktan çatlasın, 
  • Biraz da kontrol edilemez olacak ama durun korkmayın siz onu aşkınızla adam edeceksiniz, öyle ki başlarda tutkusuyla sizi çılgına çevirirken evlenince düşünceli bir eş, sevimli bir baba olacak, 
  • Daha bitmedi geçmişte mutlaka bir trajedi yaşamış olsun ki siz onu dolgun göğüsleriniz ile kucağınızda teselli edebilesiniz, 
  • Tabi bir de etrafta ona rakip olabilecek bir kaç çapkında olmalı yoksa Shakespeare'in mezarında kemikleri sızlar. 

Anlıyorsunuz ya, tüm bu özellikleri kendinde barındıracak erkek yok 21. yüzyılda. Eğer bulursanız aşağıdaki adımları izleyin.

  • Önce derin bir nefes alıp kendinizi çimdikleyin gerçek olduğundan emin olmamız lazım.
  • Sonra onu görüş alanınızdan çıkarmadan bir bardak su için. Bu büyük bir şok sonuçta.
  • Akıllı telefonunuzla bir kaç poz çekin her keşif kanıt gerektirir.
  • Bulunduğunuz yerin açık adresini ve koordinatlarını mucik24@mynet.com adresine yollayın. 
  • Benim 'hedef başarıyla yakalandı!' mesajımı aldıktan sonra en yakın köprüden kendinizi atın. İki kişiniz bildiği sır değildir ve ben çok eşliliği kabul etmiyorum. : )
 not: Ben şu jartiyer olayını anlamıyorum. Yün çorabın jartiyerden sonra keşfedildiğini biliyor muydunuz? 



3) Mutlaka ortada bir sorun olmalı. Çünkü iki gencimiz, münasip bir şekilde tanışıp birbirini beğenirse, ailelerinden iyi dilekleri alınıp güzel bir düğünle evlenirlerse bu çok sıkıcı olur değil mi? Kim böyle sıkıcı ve bayağı bir ilişki ister ki?! Büyük bir sorun olacak, aşk, entrika, macera, gerilim falan olacak adrenalin arada bir yükselecek. Aşık çiftimiz büyük bir acıyla ayrılacak ve kitabın sonunda gözyaşları içinde bir araya gelecekler. en son bir düzine çocuk yapıp bir tanesi de yolda derken ekranda 'ömür boyu mutlu yaşadılar' yazısı belirecek. İşte kitap dediğin de böyle olur.


4) Anlamıyorum. Aşk nedir? Gerçekten nedir? Eğer sadece son yıllarda çıkan romanları ele alırsak anlamı şu:  'Çok yakışıklı bir erkekle, çok güzel bir kızımızın arasındaki cinsel çekim sonucu ortaya atılan sınır ruh halidir.' Ötesi yoktur yani.
 Esas kızımız gizli kapaklı balkonlarda öpüşürken namus derdine düşmüyor ama iş metresliğe geldi mi burun kıvırıyor. Neymiş efendim onurmuş, şerefmiş. Orada burada öpüşürken aklı başından gidiyormuş da şerefi unutuyormuş. Kız milleti değil mi daima en iyisini isterler. Takdir ediyorum. Gerçekten. Asla kendimi ikinci sınıf bir yerde bulmak istemem. Eğer bensiz yapamıyorsa evlenecek. Ben milletten sakladığı, istediği zaman başından atabileceği iki paralık bir insan olmayacağım. Ama yine de onur konusunu işlerine geldiği gibi kullandıklarını düşünüyorum. Nedir bu göster ama elletme olayı? Sonuçta adam sana tecavüz etmiyor. İstesen öpmesini engelleyebilirsin. Esaslı kırıcı ve gerçekçi bir söz karşıdakini durdurabilir. Kitaplardaki centilmen düklerden bahsediyoruz. Sen de istiyorsun. Madem istiyorsun adamı kışkırtma. Kaçma. Kaçan kovalanır. Erkekler savaşmayı severler. Sen kaçarsan mutlaka kovalayacak, avlarının peşinden gideceklerdir.
Nietzsche ne diyor? Erkek bu hayatta iki şeyi sever. Tehlike ve kumar. Bu yüzden en tehlikeli kumar olan kadını sever. Tabi kimse sormuyor. A benim namuslu bakirem gerçekten şerefliysen neden beni oyuncağın edip yasak meyveni bana sunuyorsun? Eğer hiç yedirtmeyeceksen kokusunu içime çektirip ağzımın suyunu akıtman köpekliktir. Sonuç olarak; Bilge kişi şöyle der: Aşk Köpekliktir.



 5)  mucik24 erkek düşmanı bir feminist değildir. Ve belki de yüzlerce tarihi aşk romanı vardır. her türlü kitabı sever. zamanında felsefe tarihi sözlüğü bile okumuşluğu vardır. ( Çok sıkıcıydı. Asla denemeyin. ) Özellikle aşk romanlarına bayılır. Sadece iç çekişlerin ve inlemelerin olmadığı esaslı bir konuya sahip aşk romanlarını sever. Ancak diğerlerini de okumadan geçmez. Anlayacağınız tüm bu klişeler onu kitaplardan uzaklaştırmaz. Ne kadar saçma olursa olsun kalbini ısıtacak bir şeyler okumak onu daima mutlu eder. Kitap okurken karakterle bir olur. Öyle ki kitap okurken onun kahkahasını duyup sırıtışını görenler bazen ona deli muamelesi yapar. Yine de aldırmaz. Kitap bittikten sonra büyük bir sırıtışla kitaba sarılır ve onu koklar. En sevdiği koku yeni kitap kokusudur. Bazen kitaplarına duyduğu yakın ilgiyi anlamayan ve kıskanan ailesi onu sorgular. O ise ne söylerse söylesin okumadan anlayamayacaklarını söyler. Kendisinin daha okumadığı bir kitabı başkasının elinde gördüğünde deli gibi kıskanır. Çok da mükemmel biri değildir. Ama mutlaka bir yerlerde bu yazıyı okuyup kendini ona yakın hisseden birileri çıkacaktır. Onlara hayat boyu zevkli okumalar diler. Selametle...

1 yorum:

  1. Araştırmalarınızı ve deneyimlerinizi gayet samimi, yerinde tespitler içeren, farklı ve başarılı bir üslupla paylaştığınızı düşünerek tebrik etmek ve daha iyi yazılarınızı okuyabilmek için teşvik etmek istedim. Yazılarınızı takip etmeye çalışacağım galiba. Kendiniz için her ne yapıyorsanız onu yapmaya devam edin bence gayet iyi olmuş.

    YanıtlaSil

eklemek istediğin bir şey varsa çekinme, söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...