21 Eylül 2012 Cuma

Nice Guy: Sürükleyici Bir Kore Dizisi





Şu ana kadar izlediğim kore dizileri ya saf aşıkların yaşadığı basit zorluklar, gereksiz gözyaşları ya da tarihi bir birinden kötü entrikalardı. Kimisi erkek kılığına girmiş kadın oluyordu kimisi de zamanda 300 yıl ileri gitmiş ancak 1 haftada tüm dünyayı söken yakışıklı oppalar oluyordu. Yanlış anlamayın kesinlikle pişman değilim kore dizilerinden. Tüm bu kilişeler zaten kore dizilerini izleme nedenimdi. Ama en sevdiğim kore dizilerinde dahi sıkılmadan duramıyordum, bir kaç dakikada bir ilerletiyordum.  

Ancak şu ana kadar gördüğüm tüm dizilerden farklı ve insanı her bölüm soluksuzca ekrana kitleyen tek dizi Nice Guy oldu. Öncesinde Song Joong Ki'yi Sungkyunkwan Scandal'da izlemiştim ve o kadar tatlıydı ki tüm diziyi sırf "Yerim seni Yoerim" demek için izlemiştim. 

Şimdi o tatlı, bilge çocuğumuz en usta oyunculara taş çıkaran bir yetenekle Yeorim ile hiç bir alakası olmayan Kang Maru adında taş gibi, yakışıklı, zeki ve hisli bir genci canlandırınca Oppalar Listemin en başına altın harflerle kondu. İşin garip yanı bunca yıldır kore fanıyım karakterleri bu kadar gerçekçi ve aklı başında bir diziye de rastlamamıştım.

 Ne yalan söyleyeyim tüm o şirin tavırlar falan bir yere kadar, yönetmen ve senarist Nice Guy'da müthiş bir başarıya imza atmış. Oyuncu seçimleri çok iyi oturmuş.

Ve iyi abimizi oynayan Joong Ki'den tutun, her bölümde kendinden biraz daha nefret ettiren Jee Hee'ye kadar tüm oyuncular sanki kendi hayatları gibi karakterlerle iç içe. Kendini tekrar etmeyen, uzun uzun ve boş bakışlara rastlanmayan, her kare en küçük ayrıntıya kadar hesaplanmış alanında bir inci bu dizi.

Burada esas oğlanımız Song Joong Ki ile esas kızımız Moon Chae Won çok harika çıkmış, değil mi :)



Ne ararsanız var. İntikam...Sadakat...Aşk...İhanet... Tabi böyle söyleyince pembe dizi havasında oluyor. Ancak alakası yok. 

Yabancı dizilere taş çıkaran bir senaryo var karşımızda. Şimdi ben açıkçası çok beğendim ama siz beğenmezseniz de bir şey diyemem. Ancak inanıyorum beğeneceksiniz.



Konuya gelirsek: Kang Maru bir gün çocukluk arkadaşı, hayatı boyunca sahip çıktığı ve sevdiği insandan acil bir telefon alır. Kardeşi hasta olmasına rağmen sevdiği insanın Jee Hee'nin yanına koşar. Gittiğinde onu ölü bir adamla aynı odada bulur. Senaryo bellidir. Jee Hee birini öldürmüştür. Maru bu sahneye dayanamaz ve suçu üstlenir. İyi halden 6 sene hapiste kalır. Ancak Jee Hee onunla tüm bağlantısını koparmıştır. Bir gün uçakta aniden doktora ihtiyaçları olur. Maru ise hapse düşmeden önce hayalleri olan bir asistan doktordur. İstemese de yardım etmek mecburiyetinde kalır. Hastanın yanına çöker ve tam onu tedavi edecekken onca yıl aradan sonra Jee Hee ile karşılaşır. Ve tedavi edeceği insanın da onun üvey kızı olduğunu öğrenir. Esas karakterimiz hasta kız Eun Gi ve sinsi, kötülük timsali Jee Hee arasında kalan Maru, Jee Hee'den intikam almak için Eun Gi'yi kullanınca işler karışır. 

Bu Kang Maru'nun ihanete uğramamış, masum öğrenci hali. Çok tatlı değil mi? :)

  

Burada Kang Maru hem çok seksi hem de duygusuz bir adam rolünde ... Bittim sana :)



izlemek için yeppudaa dizi sitesine bir tık yeter. Kaçırmayın diyorum.

Not: Filmin müzikleri içinde JYJ'den Junsu'nun seslendirdiği A İnnocent Man adlı bir şarkı bulunuyor.

4

Bu da fragman:

18 yorum:

  1. cok guzel anlatdin bence kore dizilerini izliyor ve de le min ho hastasiyim buna ragmen anlatimin diziye ilgimi cekdi ilk firsatda izliycem tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. iyimi bitiyor kötümü ?

    YanıtlaSil
  3. güzel bir yorumlama olmuş, birinci bölümü izledim ve güzeldi ama biraz yavaş ilerleyen bir dizi sanırım. Bir de filmin sonunu yanlışlıkla bir yerde okudum içim rahatladı en azından saçma sapan bir sonu olmadığını biliyorum artık.

    YanıtlaSil
  4. sonu güzel bitiyo mutlu son =)

    YanıtlaSil
  5. muhteşem bir diziydi,kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  6. Bu muhteşemliğin ötesinde.ben de lee min ho hastasıym ama Song Joong Ki yede bayılmaya başladım.birde onun suzyle kurt adam dizisi var onuda izlicem.teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. zlemeye başlicam ama nasıl dizidor tam olarak bilmiyorum inşallah güzeldir

    YanıtlaSil
  8. Kadın, adam öldürdü
    Oğlan'ı şantajcılıkla suçladı
    Oğlan'ı öldürtmeye çalıştı
    Kocasını öldürdü
    Kocasını başka adamla aldattı
    ve daha bir sürü şey...
    Sonunda bu çocuk ona altta ki cümleyi söyledi.
    "seni ben böyle yaptım"


    Ne güzel memleket arkadaş..

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. Bu dizinin aynısı türkiyede fox ta günahkar adıyla başladı kesinlikle korelilerin yaptığı gibi değil.

    YanıtlaSil
  11. aynen bu dizinin turk versiyonuda cikmisti gunahkar onu izledim cok beyendim acaba bu muhtesem senorya nasil akillarina geldi diye meger yine korelilere ozenmisler:D.Izlemeliyim hemen^-^

    YanıtlaSil
  12. aynen bu dizinin turk versiyonuda cikmisti gunahkar onu izledim cok beyendim acaba bu muhtesem senorya nasil akillarina geldi diye meger yine korelilere ozenmisler:D.Izlemeliyim hemen^-^

    YanıtlaSil
  13. buna benzer tavsiye edebileceğiniz başka dizi var mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben diyim bu dizi bayikti bence onerim olarakta buna benzemiyo ama 2015 in en begendigim dizisi sensory couple 'ı izle. Asla pisman olmazsin. Hatta izlemis bile olabilirsin cunku cok iyiydi :D

      Sil
    2. secret love var konusu biraz andırıyor ona da bir bak istersen ben çok beğenmiştim :)

      Sil
  14. Allah aşkına yukarıda bir yorumda song joong 'ün suzy ile kurt adam dizisi var demiş birisi ama öyle bir dizi bulamıyorum ben başka bir kadınla kurt adam filmi var doğru değil mi

    YanıtlaSil

eklemek istediğin bir şey varsa çekinme, söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...