19 Ağustos 2011 Cuma

Scent Of A Woman ( Kadın Kokusu ): içinde birden fazla duyguyu barındıran dizi

                     

           Öncelikle Scent of a Woman filminden bahsetmek istiyorum. Al Pacino'nun oyunculuk kavramını alt üst ettiği bir filmdir. O kadar mükemmel ki filmin havasından bittikten sonra bile çıkamıyorsunuz. Al Pacino filmde bir körü oynuyor ancak gerçek körü koysalar onun kadar iyi oynayamaz. Aslında oyucuların yaşlanınca eski kalitelerini kaybettiklerini düşünürdüm ta ki Al Pacino'yu izleyene kadar. Yani bu adam bu sözün yanlış olduğunun dev bir kanıtı. Şarap gibi adeta yıllandıkça kalitesini arttırıyor.

 Filmin konusu şöyle:
        Charlie hazırlık sınıfında okuyan bir öğrencidir. Para kazanmak için Amerikan ordusundan emekli kör bir adama bakıcılık yapmayı kabul eder. Ama bu iş, Charlie'nin beklediğinden çok farklıdır. Frank Slade, bir hafta sonuna kör bir adamdan beklenmeyecek kadar çok aktiviteyi sığdırabilecek bir adamdır ve her adımında Charlie de ona eşlik edecektir.


Kopyala yapıştırdan ibaret basit bir anlatım. Ama filmin konusunu bu kadar basite indirmek yazarın en büyük yanlışı. Kör olmanın verdikleri ve sizden aldıkları... Bir adamın gururu...Ölüme yürüyüşü yani anlatılmaz yaşanır. Filmin ünlü tango sahnesi sizlerle:


       





Scent Of A Woman ( Korean Drama )

         Şimdi de biraz diziden bahsedelim. Kim Sun Ah'nın oyunculuğunu en mükemmel noktalarıyla gösterdiği bir baş yapıt. Aynı anda hem ağlatıp hem güldürebiliyor. Umutsuzluğun içinde umut oluyor. Ölüme giderken hem bu kadar cesur hem de bu kadar korkak olmak mümkün mü acaba. Yani anlayacağınız film uç noktalarda geziniyor. Aşkı anlatışı daha önce hiç bir kore dizisinde görmediğim bir şekilde insanı ekrana kilitliyor.
  Dizinin konusu:
Lee Yoon Jae(Kim Sun Ah) 30 yaşlarında evlenmemiş bir kadındır.Ve yaşamak için 6 ay ömrü kalmıştır. Lee Yoon Jae yaşamının geri kalan kısmında mutlu yaşamaya karar vermiştir. Bundan sonra bir tatile çıkar ve orada Kang Ji Wook(Lee Dong Wook )ile karşılaşır.Kang Ji Wook ve Lee Yoon Jae aşık olurlar. Acaba aşkları ölümden büyük olabilecek midir?


Yine basit bir anlatım. Beni en çok etkileyen şey Kim Sun Ah'nın gözyaşları oldu. Bu kadar gerçekçi olması oyunculuğunun harika olmasının bir kanıtı. 
Bu da dizinin tango sahnesi:

        


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

eklemek istediğin bir şey varsa çekinme, söyle :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...